loading spinner


Over Annemarie

Annemarie van Luttikhuizen- van Bruinisse (1979) werd geboren in Zevenbergen in een gezin met drie dochters, waarvan zij de middelste is. Ze studeerde Psychologie aan de Universiteit van Utrecht, werkte als HRM adviseur bij de Nederlandse Politie, als consultant bij een adviesbureau en startte in 2006 als zelfstandig Organisatiepsychologe met haar adviesbureau En Profiel.

Annemarie is een gedreven ondernemer en een gepassioneerd mensenmens, en heeft zeer ruime ervaring in de analyse en de herkenning van talenten en de concrete toepassing daarvan binnen organisaties. Ze werkt als trusted advisor voor uiteenlopende bedrijven in de profit- en de non-profitsector en heeft vooral affiniteit met familiebedrijven, vanwege de emotionele verbinding van founders met hun product/dienst en de complexiteit en de bezieling die daarbij komen kijken. Haar professionele expertise ligt in het bewust maken van het onbewuste, zowel op individueel als op team- en organisatieniveau. Dit doet ze door een ijzersterke analyse en coaching/advisering in een glasheldere taal, waarbij ze zowel een rationeel als een meer intuïtief publiek weet aan te spreken.

In het schrijfproces van haar eerste boek Ontketen jezelf ontdekte zij dat er een logica te ontdekken is in de drie eenheid van voelen - denken en doen. Ze ontdekte dat het beginpunt altijd voelen is. Voelen vanuit je ziel. Om zelf die stap te kunnen maken van denken naar voelen maakte Annemarie een reis door zichzelf. Het is die reis die zij in Ontketen jezelf heeft beschreven, zodat ook anderen deze reis kunnen maken en zo meer bezieling en betekenis aan hun loopbaan en leven kunnen geven.

Annemarie geeft lezingen en workshops aan mensen die op zoek zijn naar hun eigen essentie, traint coaches die met de Ontketen jezelf methode hun cliënten willen begeleiden en is ‘wingwoman’ van managers in het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs die deze bezielde manier van kijken en werken binnen hun eigen organisatie willen introduceren en implementeren.

Annemarie woont met haar man Ferdinand, eveneens een bevlogen ondernemer, en hun vier kinderen - Jasmijn (2008), Ruben (2010), Fabienne (2014) en Anna (2016), in Utrecht.